Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ підсумував продуктивний тиждень вишу

Підсумував тиждень ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Понеділок традиційно розпочали із засідання ректорату. Більшість питань були присвячені аналітиці нашої роботи та плануванню завдань на найближчий період.

З 6 по 10 вересня Херсонський державний університет перетворився на відкриту освітню платформу. Кожного дня у нас відбувалися заходи у межах ХХІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Це майстер-класи, тренінги та лекції від провідних режисерів, сценаристів, хореографів та професійних коучей. На одній платформі зустрічалися студенти, викладачі, херсонські театрали, поети та поціновувачі мистецтва. Це унікальний досвід! Ми раді були вітати письменника Степана Манукяна, поета Олександра Ірванця, нашу випускницю, а нині режисерку Владу Білозоренко, хореографа Костянтина Томільченка, білоруського драматурга Андрія Курейчика та інших відомих людей.

7 вересня з робочим візитом Херсонський державний університет відвідав ректор Полонійної Академії в Ченстохово Анджей Кринський. У ході зустрічі підписано Меморандум про співпрацю, що відкриває нові можливості як для студентів, так і для викладачів.

З вересня у Херсонському державному університеті розпочалися курси польської мови. Заняття проводить професор кафедри неофілології Поморської Академії у Слупську (Республіка Польща)Тадеуш Осух. Мали з колегами цікаву зустріч з добрим другом нашого університету.

8 вересня вітали в університеті нашу магістрантку, срібну призерку Паралімпійських ігор-2020 Яну Лебєдєву.

9 вересня відбулася презентація факсимільних видань для студентів-істориків та філологів. Захід відбувся у межах проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину», що започаткований київським видавництвом «Горобець» в партнерстві з НЗ «Софія Київська» та за підтримки Українського культурного фонду.

Надійшла гарна звістка. Міжнародна конференція з комп’ютерних наук «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» ICTERI отримала правову охорону її назви у вигляді логотипу та реєстрування в Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності» знаку для товарів і послуг в Україні. Херсонський державний університет понад 10 років є співзасновником цієї конференції.

До речі, активно триває підготовка до XVII Конференції, яка пройде 28 вересня – 2 жовтня у Херсоні.

У п’ятницю, 10 вересня, разом з проректорами та деканами відкрили другу студентську Школу лідерів у спортивно-оздоровчому таборі «Буревісник». Рівно 100 активних та амбітних студентів протягом трьох днів розвивали свої лідерські якості, вчилися працювати у команді. Дуже потужний захід з крутими тренерами!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН