Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фестиваль культурної спадщини «Kizim Юшка Fest» відбувся на Херсонщині

У с.Кізомис на березі річки Дніпра відбулася неординарна для культурного середовища подія – Фестиваль культурної спадщини «Kizim Юшка Fest».

Третій рік поспіль дружня команда громадської організації «Трансформація» проводить фестиваль і кожного року підіймає  все глибші сенси історико-культурного надбання жителів Херсонського регіону. Цього року фестиваль проходив в рамках проекту «Фестиваль культурної спадщини «Kizim Юшка Fest» що фінансується за кошти Національного Фонду Демократії (NED) в рамках проекту ГО «Агентство з розвитку приватної ініціативи» Спадщина для розвитку-II: підвищення управлінської спроможності малих громад України через залучення молоді.

«Основний фокус уваги та лейтмотив цьогорічного фестивалю – це спадщина та її інтерпретація і використання для економічного розвитку громади та культурного туризму в нашому регіоні. Метою фестивалю є розвиток мистецько-культурного потенціалу громад, гуртування і об’єднання  жителів, створюючи  умови для формування локальної ідентичності та залучення туристичних потоків в регіон, збереження та популяризація українських народних традицій та нематеріальної культурної спадщини нашого регіону, – розповідає Альона Зелінська, голова ГО «Трансформація».

– Саме тому родзинкою на заході у цьому році був культурно-історичний квест «Історія та родзинки рідного краю»,  в якому була представлена спадщина Білозерської територіальної громади, а також фестивальна інтерпретація “Kizim Юшка Fest”, що показувала побут та історію приготування юшки нашими попередніми поколіннями, занурюючи відвідувачів у історію, надавши можливість до неї доторкнутися».

Білозерка Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН