Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині шукатимуть шляхи вдосконалення системи шкільного харчування

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис голови Херсонської ОДА Сергія Козира:

-Про розбудову системи здорового харчування та модернізацію харчоблоків у школах, навчання кухарів та інші складові реформи системи шкільного харчування говорили вчора, під час другого регіонального форуму, який відбувся в Одесі.

Участь у заході взяли Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби. Також до форуму долучилися представники Одеської, Полтавської, Миколаївської, Кіровоградської та Херсонської областей.
Як розповів Сергій Шкарлет, до кінця листопада 2021 року МОН планує провести ще три подібні форуми у різних областях України.Реформування шкільного харчування реалізується й на Херсонщині.
Наразі в області модернізувано 358 харчоблоків їдалень. Одночасно зі створенням нового освітнього простору оновлюється шкільний раціон та формується сучасне меню для покращення збалансованості харчування дітей. Торік 111 закладів освіти оновили шкільне меню за рецептами страв, запропонованими Євгеном Клопотенком. Тож сьогодні у 376 закладах освіти розроблені нові чотиритижневі меню, які будуть застосовуватися з урахуванням гнучкого перехідного періоду до 01 січня 2022 року. Ще 7 закладів також матимуть нові меню після прийняття рішень сесіями місцевих рад про встановлену вартість харчування з урахуванням нових норм.

Окрім того, сьогодні в області 46 386 учнів початкових класів, і головна мета – забезпечити кожного безкоштовно гарячим сніданком. Планка висока, але вона досяжна, і це можуть підтвердити голови Голопристанської, Херсонської, Білозерської, Іванівської, Новотроїцької, Мирненської, Музиківської, Тавричанської, Любимівської, Костянтинівської, Новорайської громад, які вже досягли цієї мети.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН