Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

99 працівників без оформлення трудових відносин виявили на території трьох районів Херсонщини

На території Херсонської області сільськогосподарські виробники продовжують збирати врожай, а тому більшість з підприємців наймає працівників для швидкої та злагодженої роботи, аби все встигнути вчасно.

Тому, Головне управління Держпраці у Херсонській області не призупиняє активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців, щодо неприпустимості використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин, адже саме в цій сфері Головним управлінням виявляється найбільше робітників, які працюють  нелегально, тобто, без укладення трудового договору та повідомлення органів ДПС про прийняття працівників на роботу.

Проведеними протягом першої неділі вересня інспекційними відвідуваннями на території Каховського, Каланчацького та Новотроїцького районів Херсонської області, інспекторами праці виявлено п’ять фізичних осіб, які не були зареєстровані як суб’єкти господарської діяльності та при цьому використовували працю 99 працівників, без оформлення трудових відносин, як того вимагає чинне законодавство України.

За результатами контрольних заходів складено відповідні документи — акт та припис про усунення виявлених порушень. Також, матеріали інспекційних відвідувань передані до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі для вжиття заходів до осіб, які не реєструються а ні фізичними особами-підприємцями, а ні юридичними особами.

Головне управління Держпраці у Херсонській області ще раз наголошує працівникам про соціальні та економічні переваги «законної» праці, що полягають у користуванні правом:

  • на гарантований розмір заробітної плати;
  • на відпустку (щорічну, додаткову та соціальну);
  • на оплату лікарняного;
  • на скорочений робочий день (тиждень) та достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці;
  • не працювати у вихідний і святковий день;
  • не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника;
  • на належну оплату надурочних годин, вихідних чи святкових днів (у разі відпрацювання);
  • на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань та інші державні гарантії встановлені законодавством та умовами колективних договорів.

А от роботодавцям нагадує про відповідальність, яка передбачена статтею 265 Кодексу законів про працю України у разі використання не задекларованої праці.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН