Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За допомогою придбаного ангіографа у Запоріжжі провели сотні обстежень та операцій

Минулого року у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги запрацював сучасний ангіограф, який придбали за кошти бюджету міста. Він повинен був допомогти у лікуванні, своєчасному виявленні серцево-судинних, судинно-мозкових захворювань.

За рік він підтвердив свою ефективність. Було проведено близько 700 діагностичних досліджень, понад двісті стентувань. Медики зазначають, що це врятувало не одне життя. Зазначимо, придбання ангіографа стало однією зі складових міської програми розвитку медицини загалом та цієї лікарні зокрема.

Продовження будівництва сучасного приймально-діагностичного відділення. Результати оновлення медичного обладнання, роботи придбаного за кошти бюджету міста ангіографа, подальші плани розвитку Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Ці та інші питання міський голова Володимир Буряк обговорив з керівництвом медичного закладу під час виїзної наради.

Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги – одна з найбільших лікарень Запоріжжя. Щороку вона надає стаціонарну допомогу понад 20 тисячам пацієнтів, тут проводиться майже 11,5 тисяч операцій. Цілодобовий травматологічний пункт у середньому щорічно надає допомогу 24 тисячам пацієнтів. У лікарні працює майже півтори тисячі людей. Розуміючи важливість цього медичного закладу для Запоріжжя, міська влада приділяє підвищену увагу його розвитку. Для цього залучаються кошти як бюджету міста, так і державних програм.

Зокрема місто придбало сучасний ангіограф, який запрацював рік тому. Його вартість склала 22,5 мільйони гривень. Також міський бюджет профінансував капітальний ремонт приміщень для встановлення цього обладнання, бере участь у закупівлі стентів та інших витратних матеріалів.

– Ангіографічний кабінет працює вже рік. Свого часу питання вдалося вирішити, придбавши та встановивши обладнання за рахунок коштів бюджету міста. За цей період проведено сотні обстежень, оперативних втручань. Це врятувало не одне життя. Тобто було прийняте правильне рішення, – сказав Володимир Буряк.

Ще одним важливим проєктом є створення у лікарні сучасного приймального відділення. На даний момент ремонт завершено у тій частині приймального відділення, яка розташована у хірургічному корпусі. У травматологічному корпусі реконструкція продовжується. Зокрема у приміщеннях цілодобового травмпункту, який входитиме до складу відділення.

Нагадаємо, у 2020 році у двох міських лікарнях розпочали реконструкцію приймально-діагностичних відділень. Запоріжжя стало учасником державної програми будівництва сучасних приймально-діагностичних відділень на базі українських лікарень. До проєкту було включено Міську лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги та 9-ту міську лікарню. Цього вдалося досягти завдяки тому, що за кошти бюджету міста було оперативно виконано обстеження та проєктування; проведено експертизу проєктної документації; отримано дозвіл на будівництво; проведено тендери на будівельно-монтажні роботи, визначені переможці та укладені договори.

Загальна вартість будівництва двох приймально-діагностичних відділень складає близько 60 мільйонів гривень. Однак з державного бюджету на ці роботи було виділено близько 16 мільйонів гривень. У цій ситуації, для завершення будівельних робіт вже цього року, місто продовжило фінансування проєкту за рахунок власних коштів.

– Це співпраця державної влади та органів місцевого самоврядування у рамках програми Президента «Велике будівництво». Проєкт дуже великий, державних коштів для його завершення недостатньо. Тому місто взяло на себе продовження фінансування. Впевнений, що місто отримає два сучасних приймальних відділення, – заявив Володимир Буряк.

Запорізька міськрада

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН