Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Унікальні фундаментальні праці науковців агрономічного факультету ХДАЕУ побачили світ

Результатом багаторічних досліджень науковців кафедр ботаніки та захисту рослин, рослинництва та агроінженерії агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету стали навчальні посібники «Шкідники плодових культур» (728 сторінок) і «Практикум з плодівництва» (146 сторінок). У працях висвітлено 162 види основних шкідників плодових культур (зерняткових, кісточкових і горіхоплідних), наведено детальний опис їхньої морфології і біології розвитку, фенологічні календарі та заходи захисту від шкідників.

Матеріал викладено на основі сучасних досягнень у галузі плодівництва та методики проведення лабораторно-практичних занять. Тематика охоплює програмні питання основ біології та технології вирощування плодових культур, зокрема ботанічний склад, морфобіологічні особливості, процеси росту і розвитку, розмноження, формування крон і кущів.

Унікальністю посібників є те, що опис кожного виду шкідників супроводжується фотографічним матеріалом, який налічує понад 2000 кольорових світлин, зроблених власноруч авторами в процесі проведення дослідження.

Вікторія Грановська

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН