Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині проводять позапланові перевірки автомобільних заправних станцій та складів зберігання пального

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 11.03.2021 № 10033/1/1-21 та відповідного доручення т.в.о. Голови Держпраці Головним управлінням продовжується проведення позапланових перевірок дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, гігієни праці та з питань оформлення трудових відносин суб’єктів господарювання, закладів, установ, у сфері управління (володіння, користування) яких перебувають місця виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

З 12 березня 2021 року позапланово перевірено 57 об’єктів (АЗС, АГЗП, АЗК), що належать 27 суб’єктам господарювання, які здійснюють зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

 

З переліку проблемних  об’єктів, наданого Нафтогазовою Асоціацією (475 по Україні, 26 – по Херсонській області), перевірені усі 26 об’єктів (АЗС/АГЗП).

 

За результатами перевірок:

  • виявлено 987 порушень нормативно-правових актів з охорони праці,
  • до адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб (керівників) (АЗС/АГЗП),
  • направлено позов до адміністративного суду щодо заборони виконання робіт підвищеної небезпеки (що могли загрожувати життю або здоров’ю працюючих),
  • за відсутність дозволів Держпраці направлено 2 подання органам Державної фіскальної служби на позбавлення порушників законодавства з охорони праці відповідних ліцензій,
  • за перешкоджання посадовим особам Держпраці ініційовано анулювання попередньо виданих дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки – 1 суб’єкту господарювання.

 

Проведено 292 спільних заходів (обстеження) АЗС/АГЗП разом з міжвідомчою регіональною робочою групою, створеною Херсонською обласною державною адміністрацією.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН