Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Оксана Рукавішнікова в Одесі взяла участь у конференції щодо фінансової грамотності громад

Про це Оксана Рукавішнікова, заступниця Херсонського міського голови повідомляє на фейсбуці:

3 вересня в Одесі взяла участь в конференції «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати».

Виступали Голова Рахункової палати, народні депутати України, голови адміністрацій і місцевих рад південного регіону. У своєму виступі я сказала, що контроль «зверху» – річь важлива, але новоствореним громадам варто впроваджувати власну дієву систему контролю та аудиту.

Розказала про створення відповідного управління в нашій Херсонській громаді. Поділилась нашими результатами. Висловила побажання організації навчань з питань внутрішнього контролю на різних майданчиках, необхідності проведення тренінгів, в т ч за участю европейських партнерів. Адже причиною виявлення порушень та недоліків іноді є звичайне незнання певних речей.

Сьогодні, коли приймається величезна кількість нормативних актів важко слідкувати за змінами в законодавстві та встигати опрацьовувати ці норми. Іноді фахівці стикаються із складними ситуаціями, із яких непросто знайти вихід. Тому навчання та спілкування із колегами, працюючими в тій же галузі є надважливим! А для аудиторів навчання взагалі повинно бути безперервним процесом, яким є власне й аудит.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН