Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

4 вересня відбулася друга частина акції “ХЕРСОН’Є” зі створення майстер-плану міста

За словами головного архітектора Херсона Ігоря Юрчака, на основі напрацювань по SWOT-аналізу, який був сформований минулої суботи (28 серпня) більш ніж 54-ма поважними людьми міста, фахівці – архітектори і містобудівники почали створювати безпосередньо візію майстер-плану міста, яка має бути імплементована в оновлений генплан.

Ця робота і цей початок буде основою для створення робочої групи, яка закінчить формування майстер-плану для передачі його розробникам генплану.

Сьогодні був основний етап, у ході якого ми із фахівцями пропрацювали усі питання, які виникали під час проведення SWOT-аналізу, а також проговорили кілька об’ємних тем”, – наголошує Ігор Юрчак.

Мова йде, зокрема, про:

  • транспорт (транспортні зв’язки як всередині Херсона, так і зовні, – куди виходять основні магістралі);
  • економіка та поповнення бюджету, питання працевлаштування херсонців (промисловість, її розвиток і чи може вона мати місце безпосередньо “в тілі” міста. Окремо говорили про торговельний порт, а також існуючі промзони);
  • історична частина Херсона (адміністративне виокремлення цієї території у центральний район);
  • рекреаційні зони (це стосується і наскрізних зв’язків з рекреаційними об’єктами, архітектурними ансамблями, якими можна “зв’язати” ціле місто – так звані “ланцюжки” цікавостей).

Ігор Юрчак резюмує: “Ми пробудили у мешканців інтерес до цієї теми, а тому наша робота має бути продовжена – ми маємо розробити саме той майстер-план про який ми заявили”.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН