Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковці херсонського університету стали фіналістами Фестивалю інноваційних проєктів

Науковці кафедри технології переробки та зберігання сільськогосподарської продукції Херсонського державного аграрного-економічного університету стали фіналістами Х Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021:Україна і світ», який проходив у м. Києві Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Для участі у конкурсі був поданий проєкт «Технологія виробництва мікогенних промислових і продовольчих товарів».

Суть розробленої технології має промислове і продовольче значення. Напрям промислового виробництва передбачає вирощування органічного біоматеріалу, здатного замінити пластик у побутовому використанні. Ідея полягає у тому, що сільськогосподарські відходи в спеціально створених умовах зарощують грибним міцелієм гливи, в результаті можна отримати ексклюзивні побутові речі, такі як меблі, іграшки, вазони тощо. Наразі ці предмети є екологічними, гіпоалергеними, підпадають під категорію товарів крафтового виробництва, після споживання легко утилізуются. Виробництво побутових речей за цією технологією є безвідходним.

Другий напрям розробки – можливість вирощування продовольчих грибів гливи в умовах невеликих фермерських і присадибних виробництв. Технологія передбачає підготування невеликої, в порівнянні з промисловим виробництвом, партії субстрату, що є доцільним для малого сімейного вирощування продукції грибівництва.

ХДАЕУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН