Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХДУ у форматі конструктивного діалогу поспілкувалися з народним депутатом

Вчора до Херсонського державного університету завітав народний депутат України Павло Павліш. Про це повідомляє “Український південь” з посиланням на допис ректора вишу Олександра Співаковського:

-Як завжди, спілкування відбулося у діловій та конструктивній формі. До діалогу долучилися проректори та декани. Разом ми обговорили нагальні проблеми, які стосуються сталого розвитку вищої освіти та нашого університету зокрема.

Це вже не перший візит народного обранця до нашого університету. Минулого разу Павла Павліша вразив наш Workout-майданчик у парковій зоні. Він навіть підтягнувся на перекладені та продемонстрував свою прекрасну фізичну форму. Цього разу ми відвідали сучасні зали наукової бібліотеки, подивилися морфологічний стіл на медичному факультеті, лабораторії факультетів. У сувенірній крамничці пан Павло на згадку про візит придбав брендовану кепку.

Такі зустрічі дуже важливі для обох сторін. Ми маємо можливість донести бачення розвитку освіти, а Павло Павліш як законотворець може сприяти внесенню змін у законодавство, щоб покращити певні процеси. Наприклад, декан факультету біології, географії та екології Ігор Пилипенко підняв питання про необхідність прибрати ПДВ при сплаті замовниками за науково-дослідні роботи, які виконують науковці університетів. Це б сприяло зростанню попиту на послуги науковців, а університети, наукові установи могли б легально заробляти та розвиватись, виконуючи дослідження. Проректор Максим Вінник підняв питання ринку газу та проведення його закупівель бюджетними установами.

Звісно, користуючись нагодою попросили сприяння у встановленні сучасних ліфтів у головному корпусі університету. Необхідність їх заміни назріла давно, будівлі мають відповідати вимогам доступності та безбар’єрного доступу. Наразі, у стадії вирішення це питання знаходиться по 5 корпусу університету. Кошти на встановлення підйомника виділили депутати Херсонської міської ради.

Домовилися, що надамо народному депутату усі необхідні розрахунки та підготуємо відповідні звернення.

Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо значно покращити інфраструктуру університету, який є невід’ємною частиною міської та обласної економічної та соціальної екосистеми, а також створити умови для сталого розвитку університетів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН