Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новокаховській громаді створили робочу групу по збереженню та відновленню традицій краю

Усвідомлюючи важливе значення нематеріальної культурної спадщини як головного джерела культурного різноманіття й гарантії сталого розвитку, як одного із факторів формування іміджу України в Європейському культурному просторі, 2008 року Україна приєдналась до Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини.

З приєднанням до Конвенції для України питання дослідження, збереження та популяризації традиційної народної культури набули особливого значення. Зберегти багатство народної культури українців – основу нематеріальної культурної спадщини великої європейської нації – є сьогодні одним із пріоритетних завдань Міністерства культури України.

Національні традиції, обряди, кухня, самобутні виконавські мистецтва, музика, спів, подекуди, несуть більше інформації про країну, ніж її політичний курс чи географічне розташування.

Зберегти та розвинути багатство традиційної культури українців, а також передати його наступному поколінню є одним із основних завдань працівників культури громади.
При міському палаці культури створена робоча група, яка організувала 28 липня 2021 року зустріч з мешканцями села Корсунка у Корсунському сільському клубі.

Завідуюча клубом Єфремова О.Г. разом із берегинями культурної спадщини рідного села продемонстрували свої роботи. Корсунка багата на таланти, мешканці зустрічали гостей смачними гостинцями та народними піснями, з задоволенням розповідали про творчі здобутки.

Піднімаючи проблеми збереження нематеріальної культурної спадщини працівники відділу культури і туризму Новокаховської міської ради роблять дуже важливу і необхідну справу для області та усієї держави.

Тож, на зустрічі не лише обговорювалися питання та визначалися основні напрямки діяльності по збереженню та відновленню традицій нашого краю, місцеві майстрині із задоволенням продемонстрували свої роботи та розповіли про здатність передавати із роду в рід, наступним поколінням нащадків, найбагатші цінності і надбання свого краю – вміння, майстерності, досвіду, традиційності.

Надзвичайно талановиті майстрині не лише у вільний час займаються своїм захопленням, а й передають це уміння своїм дітям, онукам. Деякі з майстринь вже встигли показати свої роботи на виставках у містах Херсоні та Новій Каховці.

Свої роботи у різних напрямках: плетіння з паперової лози, вишивка гладдю, хрестиком, стрічками та бісером, написання картин, – продемонстрували гостям Антоніна Мар’ян, Поліна Москаленко, Ганна Олійник, Михайло Олійник, Ольга Науменко, Раїса Півень, Надія Півень, Марія Ткаченко.

Тож, щоб члени громади і в подальшому мали змогу реалізувати свій творчий потенціал, долучитись до всього духовного й художнього багатства світової цивілізації, зберігати і збагачувати власну культурну спадщину рідного краю у всьому її різноманітті, присутні заходу домовилися про неодмінне та постійне подальше спілкування та підтримку творчої діяльності в цьому напрямку.

Новокаховська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН