Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві виявлено незадекларовану працю 9 осіб

Протидія «тіньовій» зайнятості: у Миколаєві виявлено незадекларовану працю 9 осіб, які здійснюють торгівлю на користь одного суб’єкта господарювання

Не відреагував на інформаційну кампанію Держпраці та продовжив використовувати працю осіб без укладання з ними трудових угод. Обіцянка працевлаштувати вагітну продавчиню також залишилась не виконаною.

На Миколаївщині тривають перевірки з питань належного оформлення трудових відносин з працівниками. Так, за результатами перевірок 5 торговельних об’єктів з продажу продовольчої групи товарів, що функціонують в рамках діяльності одного суб’єкта господарювання, зафіксовано факт використання незадекларованої праці 9 осіб.

Захід контролю відбувся за результатами моніторингу, проведеного під час інформаційної кампанії Держпраці щодо належного оформлення трудових відносин. У червні 2021 року суб’єкта господарювання та зайнятих продажем товарів осіб поінформували про негативні наслідки, притаманні незадекларованій праці. Саме тоді вагітна продавчиня повідомила інспекторам праці, що роботодавець обіцяв укласти з нею трудовий договір. Проте, як з’ясувалося при перевірці у липні, жодного трудового договору з особами, що здійснюють торгівлю, не було укладено.

За встановленими фактами інспектором праці складено акт, суб’єкту господарювання внесено припис щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Пресслужба Управління Держпраці у Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН