Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які продукти подорожчали в Запорізькій області влітку

Ціни на споживчому ринку області з початку року зросли на 6,9%

Ціни на продукти харчування і безалкогольні напої в червні в порівнянні з травнем знизилися на 0,3%. Найбільше подешевшали яйця (на 20,6%). На 3,9-0,5% знизилися ціни на харчовий лід і морозиво, сало, фрукти, овочі, кава, чай і молоко.

Водночас зросли ціни на рибу та продукти з риби, пшеничне борошно, рис, фруктові соки, кондитерські вироби з борошна, соняшникову олію, цукор, мінеральні та джерельні води, м’ясо і м’ясопродукти, хліб з борошна вищого сорту (на 3,7 -0,5%).

Подорожчали також алкогольні напої (на 0,5%) і тютюнові вироби (на 1,2%). Вартість одягу і взуття знизилася на 2,6%, в тому числі одяг подешевшав на 3,1%, а взуття – на 2%.

Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок зростання вартості оренди житла (на 0,5%).

Ціни на транспорт в цілому залишилися на рівні попереднього місяця. У той же час проїзд в залізничному пасажирському транспорті подорожчав (на 15,7%), проте вартість покупки транспортних засобів знизилася на 2,7%, а палива і масел – на 0,2%.

Зростання цін у сфері освіти на 1,3% відбулося за рахунок підвищення плати за утримання і виховання дітей у дошкільних установах (на 9,9%).

В результаті подорожчання вартості послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (на 2,3%) і харчування поза домом (на 0,8%) зросли ціни у сфері ресторанів та готелів на 1%. Про це повідомляється на сайті ГУ статистики в Запорізькій області.

Районка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН