Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Про особливості невралгічного здоров’я дітей розповів херсонський лікар (відео)

У телестудії «Український південь» головний експерт з дитячої неврології Департаменту здоров’я ХОДА, завідувач неврологічного відділення Херсонської обласної дитячої лікарні, віце-президент Асоціації дитячих неврологів України, заслужений лікар України – Анатолій Горб зазначив:

«Сьогодні спостерігається зростання захворювань нервової системи у дітей, у тому числі тяжких, прогресуючих: дитячий церебральний параліч та інші паралітичні синдроми, вроджені вади розвитку нервової системи, дегенеративні захворювання нервової системи, дитячі епілепсії, дитячі неврози, порушення харчової поведінки, залежність від гаджетів та інші. Багато питань виникає у батьків, щодо захворювань нервової системи, діагностики, лікування, організації допомоги.

За останні роки багато нового з’явилося в діагностиці та лікуванні, що допомагає не тільки діагностувати, а й зберегти здоров’я дітей. Що непокоїть найбільше дитячих неврологів сьогодні? Те, що неврологічна патологія невпинно зростає, що страждає комунікація між центрами первинної допомоги та лікарями – спеціалістами. Головне зараз – зберегти ті надбання у розвитку дитячої неврології Херсонщини, та знайти оптимальний формат її подальшого розвитку з доступністю для хворих дітей та якістю надання допомоги.»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН