Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Незаконний видобуток води залишається проблемою для Херсонщини

Збитки державі лише в другому кварталі склали майже 1,5 млн грн.

Незаконний видобуток підземної води залишається проблемою для нашої області.

Як розповіла в. о. директора департаменту захисту довкілля та природних ресурсів ХОДА Ольга Філіна, у другому кварталі 2021 року фахівці відомства здійснили 47 перевірок у сфері контролю підземної води.

— За їхніми результатами складено 65 протоколів про адміністративне правопорушення на суму 10,3 тис. грн. Виконані розрахунки збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері контролю підземної води. У результаті пред’явлено 6 претензій на суму майже 1,5 млн грн, — сказала вона.

За словами Ольги Філіної, протягом 2021 року слідчі Національної поліції розпочали досудові розслідування по 10 кримінальних провадженнях, які тривають досі.

— Не слід забувати, що від рентної плати за користування надрами 25% коштів надходять до обласного бюджету, 5% — до місцевих і 70% — до загального фонду державного бюджету. За І півріччя 2021 року до місцевих бюджетів надійшло від рентної плати 419 тис. грн, торік — 986,8 тис. грн. Тож є всі підстави посилити контроль за незаконним видобуванням підземної води з боку керівників райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, — сказала вона.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН