Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська бібліотека організувала для відвідувачів творчу майстерню “Пісочні фантазії”

18 липня 2021 року міська бібліотека №2 відкрила двері своїм відвідувачам творчою майстернею “Пісочні фантазії.

Пустелі. Асоціації очевидні та однозначні: безкраї піски, виснажлива спека, зрідка пробігають ящірки, а вітер несе сухі рослини. Що цікавого можна побачити в пустелі? Але учасники природничого клубу «Журавлик» міської бібліотеки №2 розгледіли, що серед піщаних дюн ховаються справжні перлини: магічної краси озера і лагуни, чудові оази з екзотичними рослинами і кам’яними скульптурами, над створенням яких природа працювала тисячі років.

Подорожували діти пустелями Бразилії, Єгипту, Китаю, Австралії, Йорданії, США. Відвідали штат Нью-Мексико і південь Каліфорнії з її неймовірною «Квітучою пустелею» й «Гарбузовим гаєм».

Піщаним степом, болотами й озерами, скудною рослинністю і спекою зустріли дітей Олешківські піски. До речі, щоб познайомитися з феноменом пустелі, не треба їхати світ за очі, всього лише за 30 км на схід від Херсона та за 30 км від узбережжя Чорного моря і ви в другому за розміром піщаному масиві у Європі! Ось на такому параді пустельних унікумів побували маленькі мандрівники, не виходячи за межи прохолодного і затишного залу бібліотеки, порівняно з температурою на дворі, яка була майже пустельною і сягала плюс 35оС у затінку!

Завданням було: уважно подивитися презентацію, яку допомогли представити бібліотечні волонтери: Бараболя Поліна і Брагіна Ангеліна та відновити ландшафти пустель, збираючи фрагменти із зображенням неймовірних краєвидів. Підказкою стали рубрики «Жива природа» науково-популярного природничого журналу «Колосок», який отримує дитячий відділ бібліотеки. Позитивні враження та сюрпризи подарувала дітям гра з кінетичним піском. Під кольоровим шаром піску вони навіть знайшли приховані скарби! Найспритнішими шукачами виявилися дівчатка.

Після спекотних мандрів по безкрайнім піскам діти втамували спрагу і підкріпилися смачним печивом, а пісочні фантазії учасників творчої майстерні назавжди залишаться в бібліотечному фотоальбомі.

Новокаховська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН