Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Державне майно поступово переходить у власність громад Запорізької області

Днями відбулося чергове засідання регіональної робочої групи з питань ефективного використання державного майна у Запорізькій області.

На минулому зібранні учасникам робочої групи було доручено провести детальний аналіз стану всіх об’єктів, які Фонд державного майна пропонує передати у власність громад. Це житлові будинки, споруди цивільного захисту та інженерні мережі.

Так, у Бердянському районі оглянули 10 багатоквартирних будинків з яких 2 непридатні до проживання, 3 потребують ремонту, а один фактично відсутній. У Запорізькому районі перевірили 17 будинків та 13 інженерних споруд. Окремо у м.Запоріжжя Фондом до передачі запропоновано 32 будинки і 4 квартири.

У Пологівському районі до передачі запропоновано 8 будинків та одна теплотраса. У Мелітопольському районі перевірили 4 інженерні мережі, стан яких залишає бажати кращого, та 6 будинків, з яких у 2 вже приватизовані всі квартири.

Загалом, як повідомили представники Фонду держмайна України, свою згоду на прийняття об’єктів у власність вже надали низка громад – Широківська Запорізького району, Молочанська та Токмацька Пологівського району. Частина територій також згодна взяти майно, але лише за умови надання технічної документації.

Варто зазначити, взагалі громади готуються прийняти у свою власність 12 житлових будинків та 6 об’єктів інженерної інфраструктури. Робота у цьому напрямку продовжиться, оскільки ще низка питань потребують доопрацювання.

пресслужба Запорізької облдержадміністрації

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН