Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У рамках проєкту “Активні парки – локації здорової України” в Одеських парках створюються спортивні локації

В Одеській області відбувається реалізація загальнодержавного соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України».

«Реалізація Проєкту має створити умови для самостійних занять фізичною культурою і спортом всіх верств населення. В рамках його реалізації передбачено створення у кожній громаді «Активного парку» – спортивної локації, розташованої в парках (скверах, зелених зонах), у межах якої розміщуються та облаштовуються спортивні знаряддя та елементи, зокрема, турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, вільний простір для тренувань без знаряддя, лавочка. Біля входу в парк розміщується інформаційний стенд, а біля кожного елемента – табличка з QR-кодом для сканування та отримання відео-інструкції від провідних спортсменів та відомих особистостей з комплексами вправ різної складності», – доповіла на селекторній нараді з представниками громад області керівниця управління фізичної культури і спорту ОДА Валентина Кольчак.

На сьогодні, в Одеській області визначено 3 локації «першої черги» (у містах Арциз, Березівка, Подільськ) та 7 локацій «другої черги» (у містах Вилкове, Ізмаїл, Рені, Татарбунари, Чорноморськ та у селі Новосільське Ренійської громади).

Голова ОДА Сергій Гриневецький закликав керівників територіальних громад якнайшвидше долучитися до участі у зазначеному Проєкті, що має істотне соціальне значення та посприяє покращенню ситуації у сфері розвитку фізичної культури та громадського здоров’я.

 

Джерело – Одеська ОДА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН