Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Український кінорежисер Роман Бондарчук зніматиме фільм на Херсонщині

З серпня по жовтень в Херсоні та області відбуватимуться зйомки нового фільму режисера Романа Бондарчука з робочою назвою «Редакція». Це вже другий повнометражний ігровий фільм, який Роман знімає на Херсонщині, своїй малій батьківщині.

Попередній – «Вулкан» – було знято в Бериславському районі. Фільм обійшов понад півсотні кінофестивалів по всьому світу, отримав дванадцять нагород та відзнак. Саме за «Вулкан» Романа нагородила Шевченківською премією три роки тому.

«Український південь завжди надихав мене, – розповідає Роман. – Це місце сили, джерело історій, які я хочу розповісти світу. І хоча я сам народився і виріс в Херсоні, для мене в цих місцях чимало загадкового. Я продовжую розгадувати загадки степів, пісків, лісів і тутешніх жителів. Завжди вважав, що кінематографічний потенціал Херсону й області не достатньо розкритий. І потрібно це виправляти».

Сюжет фільму нагадує істерн (від слова вестерн, тільки істерн передбачає пригоди не на американському дикому Заході, а на Сході Європи). Головний герой Юра – молодий науковець, працівник краєзнавчого музею. Одного разу у пошуках рідкісного виду ховраха Європейського, стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії до місцевої редакції, щоб викрити злочинців і за збігом обставин лишається працювати журналістом. Нова професія відкриває йому світ постправди, але водночас знайомить його зі справжньою дружбою і коханням.

До зйомок у стрічці планується залучити херсонців, як на провідні ролі, так і для зйомок у масових сценах. Слідкуйте за новинами на сторінці «Редакції» у Фейсбуці. Побачити фільм на широких екранах буде можливо у 2023 році.

Джерело – Херсонська ОДА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН