Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Роботу офтальмологічного відділення відновили в херсонській лікарні

У зв’язку з поліпшенням епідемічної ситуації із захворюваністю на COVID-19, клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних поступово відновлює звичайний режим роботи.

З початку червня планову медичну допомогу в числі інших стаціонарних відділень, які були перепрофільовані в інфекційні, надає міське офтальмологічне відділення.
За останні два тижні тут було проведено 10 ургентних оперативних втручань. А з початку року в кабінеті невідкладної офтальмологічної допомоги, який на базі відділення працює цілодобово, прийнято амбулаторно 2750 пацієнтів.
Наразі офтальмологічне відділення пропонує повний обсяг лікувально-діагностичних послуг, терапевтичної та оперативної допомоги, яка надавалася у докарантинний період.
Під час огляду лікарі використовують кераторефрактометр, сучасну щілинну лампу з надточним зображенням та можливістю збільшення зображення структур ока для деталізації, високодіоптрійні лінзи для огляду очного дна, А- та В- сканування (УЗД переднього та заднього відрізків ока) та ін.
Скануюча система дозволяє діагностувати в короткий термін відшарування сітківки, крововилив в склисте тіло, вітреопроліферації при цукровому діабеті та інші патологічні процеси, а також виконати розрахунок оптичної сили штучного кришталика для хірургічного лікування катаракти.
У відділенні проводиться широкий спектр мікрохірургічних втручань: ультразвукова факоемульсифікація катаракти з імплантацією штучного кришталика, антиглаукомні операції, інтравітреальні введення, видалення птеригіуму, пластичні операції повік та кон’юнктиви за медичними показами, хірургія травми ока. Крім того виконується видалення сторонніх тіл рогівки, халязіону, новоутворень повік та кон’юнктиви, операції на сльозному апараті тощо.
Для хірургії катаракти використовується один із найбільш досконалих приладів – комбінована операційна система Stellaris виробництва компанії Bauch & Lomb (США), яка забезпечує безпечну та ефективну факоемульсифікацію та стабільну гідродинаміку ока під час операції. Встановлюються сучасні асферичні штучні кришталики з удосконаленою оптикою від провідних виробників світу. Для візуалізації під час операцій використовується операційний мікроскоп високої роздільної здатності компанії Carl Zeiss (Німеччина).
Відділення також надає консервативну допомогу при різноманітних нозологіях – глаукомі, судинних, дистрофічних захворюваннях, патології сітківки, патології зорового нерву, запальних процесах різної складності, а також очних захворюваннях, спричинених цукровим діабетом та дисфункцією щитоподібної залози.
Найближчим часом у відділенні планується використання нових гідрофобних інтраокулярних лінз при проведенні хірургічного лікування катаракти. Також планується введення в роботу нового обладнання для вимірювання внутрішньоочного тиску.

Отже, пацієнти, які через карантинні обмеження не могли отримати планову допомогу в офтальмологічному відділенні, відтепер з питання госпіталізації можуть звертатися до свого сімейного або лікуючого лікаря, який за показами та після необхідного обстеження надасть електронне направлення, за наявності якого частково пакет медичної допомоги (медикаменти) під час стаціонарного лікування надається безкоштовно.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН