Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Будівельні роботи у Музеї історії запорозького козацтва в самому розпалі

Разом з Музеєм цього року на Хортиці планується оновити пагорб з флагштоком та Козацьке коло. Ці об’єкти стали учасниками «Великої реставрації» –  програми з оновлення пам’яток культурної спадщини, ініційованої в межах «Великого будівництва».

На реалізацію всього запланованого витратять майже 100 мільйонів гривень. Це 77,3 мільйони з державного бюджету та майже 20 мільйонів з обласного бюджету.

Наразі будівельні роботи  у Музеї історії запорозького козацтва тривають повним ходом та одночасно на декількох локаціях.  Залучено десятки одиниць техніки і сотні працівників. На даху Музею вже завершують зняття аварійного покриття. Надалі будівельники відремонтують фасад, розширять майданчик на даху, а внутрішній дворик вкриють склом.

Відродження Хортиці – важливий пріоритет для обласної влади, тому є ще багато розвиткових проєктів, які планується втілити в життя. Так, в майбутніх планах розбудови острову – проведення реконструкції всередині Музею історії запорозького козацтва,  створення віртуального музею підводних знахідок та покращення інфраструктури острова.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН