Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські депутати погодили передачу гранту у розмірі понад 5 млн євро для модернізації системи водопостачання та водовідведення

Депутати затвердили Угоду про передачу гранту між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та територій України, Миколаївською міською радою та МКП «Миколаївводоканал».

Нагадаємо, що безповоротний грант у розмірі 5 млн 110 тис. євро буде спрямовано на впровадження компонентів проєкту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаїв», який фінансується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.  

Зокрема, кошти підуть на модернізацію насосної станції водопроводу другого підйому. Тут встановлять нове енергозберігаюче насосне обладнання. Також МКП “Миколаївводоканал” впроваджуватиме пілотну зону секторизації водопровідних мереж міста у мкрн Намив та Ліски. Це дозволить зменшить витоки у системі водопостачання шляхом встановлення магістральних станцій моніторингу мереж.

Як поінформував міський голова Олександр Сєнкевич, представники МКП “Миколаївводоканал” отримали всі погодження профільних міністерств у Києві.

  • Кошти у розмірі 5 млн євро виділяє Фонд Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології для поліпшення стану наших очисних споруд та якості питної води, – зауважив він.   

Директор підприємства Борис Дуденко додав, що для реалізації запланованого все готово: проведено тендери, відібрані постачальники. Кошти сплачуватиме Міністерство фінансів України безпосередньо підрядним організаціям, що обрані для реалізації проєктів.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН