Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Вознесенську виявлено 5 нелегальних працівників

Інспектором праці Управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення контрольного заходу у фізичної особи-підприємця м.Вознесенська, що провадить діяльність зі здійснення торгівлі, зафіксували факт використання незадекларованої праці.

За результатами заходу контролю встановлено, що всі залучені до роботи особи працювали в рамках діяльності суб’єкта господарювання, однак мали різний статус та права. Зокрема з 5 особами підприємець уклав цивільно-трудові угоди водночас як з іншими працівниками, які виконували аналогічні трудові функції, – трудові договори.

Як наслідок права 5 осіб, які працювали на підставі цивільно-трудових угод, були порушені.

За результатами заходу інспектором праці складено акт, внесено суб’єкту господарювання припис щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками, попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Стосовно підприємця складено та передано до суду протокол про адміністративне правопорушення за частиною 3 стаття 41 КУпАП.

Наразі, права працівників суб’єктом господарювання поновлено, правовідносини з ними оформлено згідно з вимогами трудового законодавства.

Пресслужба управління Держпраці у Миколаївській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН