Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська міська рада долучається до ініціативи «Мери за економічне зростання»

Європейський союз спільно з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні запустили нову ініціативу «Мери за економічне зростання» (2021-2024).

Днями відбувся її запуск в Україні за участі організаторів, міжнародних партнерів та представників міст. Херсон на онлайн-заході представляла Анна Гвалія, начальник відділу інвестиційних проєктів Департаменту економіки та інвестицій, яка мала нагоду однією з перших ознайомитися з презентацією.

Мета програми – допомогти муніципалітетам стати більш інклюзивними, сталими та інноваційними для бізнесу й населення. В рамках ініціативи в містах-учасниках розроблятимуть та впроваджуватимуть відповідні рішення.

– ЄС надаватиме фінансову допомогу в реалізації грантових проєктів, які відповідають планам місцевого економічного розвитку, – зазначила представниця ЄС в Україні Клое Алліо.

Тож, що пропонує програма містам? Зокрема, доступ до експертної підтримки та інвестицій, які допоможуть швидкому економічному відновленню після кризи, спровокованої COVID-19. Це можливість для українських міст побудувати краще та «зелене» майбутнє, покращити рівень працевлаштування та розв’язати невідкладні питання на рівні місцевих економік.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН