Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці продовжують рятуватися від спеки (відео)

Літо – чудова пора, щоб зарядитись вітаміном D, гуляючи в сонячну погоду, але не все так легко як здається. Тож сьогодні, ми дізнаємося, що радять робити лікарі для того, щоб організм здобув максимальну кількість корисних речовин, не здобувши тепловий удар, та як Херсонці рятуються від спеки.

Синоптики прогнозують, що стобчик термометра підніметься до +30° та підвищену вологість в повітрі. Через високу температуру стан людей погіршується, є ризик отримати тепловий удар. Тож лікарі рекомендують приділяти особливу увагу своєму здоров’ю і, у випадку поганого самопочуття, відразу звертатися за допомогою.

Тетяна Жовніренко в.о. завідувача ПМСД №2 поліклініки №1 КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім Є. Є. Карабелеша” ХМР зазначає: “У разі виникнення таких симптомів як запаморочення, нудота, втрата свідомості або відчуття жару і сухості у роті – ви маєте розуміти, що це можуть бути симптомм перегрівання, теплового або сонячного удару. Якщо у вас виникають такі симптоми, в першу чергу, ви маєте піти в тінь, вживати як можна більше рідини і звертатися за медичною допомогою.”

Жителі міста вже знайшли свої методи, щоб краще перенести спекотні дні. Медики також діляться порадами щодо перебування на сонці. “Намагайтеся якомога менше знаходитися під відкритим сонячним промінням, в період від 11:00 до 16:00. Також треба дотримуватися питного режиму- ви маєте вживати не менше ніж 1.5-2 л води на добу. В одязі намагайтеся віддавати перевагу натуральним тканинам. Пам’ятайте, що в нашому південному регіоні підвищений ризик виникнення раку шкіри, тож одяг має бути закритим. Також потрібно знизити вживання алкоголю, тютюну, міцної кави і кількість важких фізичних навантажень,” – радить Тетяна Жовніренко.

Звичайно , літо – це час коли хочеться насолоджуватися відпочинком та приймати сонячні ванни, але потрібно розуміти що зловживати ним не можна! Тому дослухайтеся до порад лікарів, не перебувайте на відкритому сонці більше 15 хвилин – піклуйтеся про своє здоров’я!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН