Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Генічеський міський голова намагається вирішити земельний конфлікт у Новогригорівці

У Новогригорівці відбувся конфлікт між дрібними фермерами і охоронною фірмою стосовно збору врожаю зернових. Напередодні місцеві фермери вивели на поле комбайни, аби зібрати врожай, який самі посіяли. Але комбайни заблокували співробітники «ОПГ Кордон». Як виявилось, з 2019 року ця земля перебуває у постійному користуванні у державного підприємства, яке найняло охоронну фірму. Фермери натомість заблокували на полі машини цієї фірми.

Для вирішення питання до Новогригорівки виїхали Генічеський міський голова Олександр Тулупов, його заступник з питань розвитку села та аграрно-промислового комплексу Дмитро Юнусов, начальник відділу містобудування та архітектури Сергій Олешко. До масового зібрання на полі також долучились голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко, депутати Генічеської міської ради Наталя Бородкіна і Євген Поповчук, депутат районної ради Андрій Клочко, староста села Ігор Солоп. Також були присутні представники СБУ та Національної поліції.

Вимоги фермерів зводились до одного: дати зібрати їм врожай. При цьому вони запевнили, що, хоча їх і не повідомили про передачу ділянки у постійне користування державному підприємству, на його землю вони не претендують. Олександр Тулупов підкреслив, що закон дійсно – на боці підприємства, але людям, які не зі своєї вини стали заручниками ситуації, треба допомогти. Адже хтось, зважаючи на те, що у селі майже немає роботи, вклав у посіви останнє. Але вирішити конфлікт, підкреслив Олександр Васильович, можна лише шляхом діалогу. Для цього до Новогригорівки виїхали представники керівництва державного підприємства, у постійному користуванні якого знаходиться земля.
Чекати представників вирішили на сходці у Новогригорівському будинку культури. Намагались розглянути інші важливі для села питання (відсутність автобусного сполучення з Генічеськом, розбиті дороги, аварійний стан БК та ін.), однак селяни, не стримуючи емоцій, запевнили, що важливішого питання за збір врожаю наразі немає.

Тим часом керівництво громади виїхало назустріч представникам підприємства. Перемовини відбулись у приміщенні старостату. У результаті непростої бесіди прийшли до двох варіантів розв’язання конфлікту: підприємство і фермери можуть укласти договір про спільне використання земель або фермери мають зібрати врожай і підготувати поле під посів.
Про результати перемовин Генічеський міський голова Олександр Тулупов повідомив селян біля входу до будинку культури.

Генічеська міськрада

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН