Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На охорону довкілля херсонці сплатили майже 9 мільйонів гривень

Протягом січня – травня 2021 року для фінансування заходів з охорони довкілля на Херсонщині сплачено 8,9 млн гривень екологічного податку. Зокрема, до загального фонду держбюджету господарюючі суб’єкти перерахували 5,7 млн гривень, до спецфонду місцевих бюджетів спрямовано 3,2 млн гривень екологічного податку.

Як свідчить аналітика, надходження даного податку зросли як до загального фонду держбюджету (майже на 2 млн гривень або 52 відсотки більше проти аналогічного періоду 2020 року), так і спецфонду місцевих бюджетів (на 0,6 млн гривень або 25 відсотків більше, ніж торік).

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертаються до представників підприємництва з проханням уважно аналізувати свою господарську діяльність та її вплив на довкілля. Якщо підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти чи розміщує відходи виробництва у спеціально відведених місцях, то реєстрація платником екологічного податку – обов’язкова.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН