Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рекордна кількість країн та 5 тисяч військових. Як тривають навчання “Сі Бриз-2021”

У Чорному морі біля берегів України розпочалися міжнародні військово-морські навчання “Сі Бриз-2021”. Цьогоріч у тренуваннях візьме участь рекордна кількість країн-учасниць, повідомили у пресслужбі ВМС ЗС України.

Там розповіли, що до “Сі Бриз-2021” загалом долучилися 30 держав. А саме дві країни-організаторки – США та України й 28 країн-учасниць. Зокрема Австралія, Албанія, Об’єднані Арабські Емірати, Бангладеш, Болгарія, Бразилія, Велика Британія, Північна Ірландія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Італія, Канада, Латвія, Литва, Молдова, Норвегія, Пакистан, Польща, Румунія, Сенегал, Туреччина, Франція, Швеція, Японія.

“Це навчання, які об’єднають п’ять континентів та три області України. “Сі Бриз” один із головних інструментів, який наближає Військово-морські сили України до стандартів НАТО”, – зазначив командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

Загалом до навчань залучать приблизно 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків та вертольотів, 50 одиниць військової техніки, а також 5 тисяч військових.

“Сі Бриз – це на 100% партнерство заради миру, чітке прагнення до миру й стабільності в регіоні. Цьогорічні навчання направлені на морські, повітряні та наземні операції. Їх будуть виконувати 5 тисяч військових особового складу. Протягом двох тижнів ми будемо наздоганяти досвід 20 років”, – наголосив капітан 1-го рангу морських сил DCOMM CTF65 Кайл Гантт.

Під час навчань військовослужбовці відпрацьовуватимуть протичовнову, протикатерну та протиповітряну оборону, а також захист важливих інфраструктурних об’єктів у кризовому регіоні, протимінні дії та морські операції з перехоплення, повідомили у пресслужбі.

Рекордна кількість країн та 5 тисяч військових. Як тривають навчання "Сі Бриз-2021"

Зазначимо, “Сі Бриз” – це міжнародні військові навчання, котрі проводять на території України, починаючи з 1997 року. Співорганізаторами навчань є Україна та США. України надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово. У “Сі Бриз” беруть участь військові з країн чорноморського регіону, окрім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.

Нагадаємо, напередодні міжнародних навчань від COVID-19 вакцинували майже півтори сотні моряків-прикордонників. Щеплення робили різними вакцинами, а саме CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від BioNTech.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН