Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пішов з життя генерал-майор служби цивільного захисту Миколаївщини

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на ДСНС.

Сьогодні, на 69 році життя, перестало битися серце Поступальського Миколи Івановича, генерал-майора служби цивільного захисту у відставці.

Талановитий та принциповий керівник, професіонал своєї справи, енергійна та цілеспрямована особистість, взірець для молодого покоління пожежників, «людина-історія» – саме ці слова найкраще характеризують Миколу Івановича, Вогнеборця з великої літери.

Він народився 29 серпня 1952 року в селі Ново-Петрівка Братського району Миколаївської області. Після закінчення Львівського пожежно-технічного училища, у 1972 році, його направлено для подальшого проходження служби в розпорядження УВС Миколаївського облвиконкому. Із серпня 1972 року по січень 1974 року проходив службу на посаді начальника воєнізованої пожежної команди виправної установи ІН–316/93 УВС Миколаївського облвиконкому. В січні 1974 року переведено для подальшої служби до відділу пожежної охорони в м. Миколаєві, де працював на посадах інспектора, старшого інженера, начальника відділення державного пожежного нагляду до липня 1985 року. У 1974 році вступив, а у 1979 році закінчив факультет заочного навчання Вищої інженерної пожежно-технічної школи МВС СРСР за спеціальністю «протипожежна техніка та безпека». З липня 1985 року по березень 1995 року проходив службу на посаді начальника загону технічної служби відділу пожежної охорони м. Миколаєва. З березня 1995 року по травень 1997 року – заступник начальника управління державної пожежної охорони УМВС України в Миколаївській області. У травні 1997 року призначено на посаду начальника управління державної пожежної охорони, до 31.12.2010 перебував на посадах начальника управління, Головного управління МНС України в Миколаївській області.

Микола Іванович 25 років очолював гарнізон оперативно-рятувальної служби Миколаївщини і завдяки його талановитому керівництву стрімко розвивалась матеріально-технічна база, виховувались справжні професіонали своєї справи, що забезпечило визнання регіонального гарнізону на рівні держави. Завдяки високому авторитету, наполегливій праці, невпинному бажанню вдосконалюватись і талановитому керівництву особовим складом зміцнив фундамент пожежної справи та зростив паростки оновленої оперативно-рятувальної служби на терені нашого краю.
За період несення служби Микола Іванович неодноразово відзначався вищим керівництвом:
– у 1979 році медаллю “За безупречную службу” ІІІ ступеня;
– у 1984 році медаллю ІІ ступеня “За безупречную службу” МВД СССР, ювілейною медаллю Президіуму Верховної ради СРСР “60 лет вооруженных сил СРСР”;
– у 1988 році знаком “За отличную службу в МВД”; ювілейною медаллю Президіуму Верховної ради СРСР “70 лет вооруженных сил СРСР”;
– у 1989 році знаком “За безупречную службу” І ступеня;
– у 1991 році знаком МВС СРСР “Лучшему работнику пожарной охраны”;
– у 1999 році “Почесним знаком МВС України “;
– у 2001 році Почесною грамотою МНС, пам’ятною медаллю ВРУ “Десять років незалежності”;
– у 2002 році відзнакою МВС України “Хрест Слави”
– у 2003 році орденом “За заслуги” ІІІ ступеня;
– у 2004 році орденом Української православної церкви “Преподобного Іллі Муромця” ІІІ ступеня, нагрудним знаком “Кращому працівникові пожежної охорони”;
– у 2006 році Почесною відзнакою МНС України;
– у 2007 році Грамотою МНС України;
– у 2009 році відзнакою МНС України “За відвагу в НС” ІІ ступеня, відзнакою “Знак пошани УМВС України в Миколаївській області”
– у 2010 році відзнакою МНС України “За відвагу в НС” І ступеня;
– у 2010 році державною нагородою – орденом “За заслуги” ІІ ступеня, почесною відзнакою Миколаївського міського голови “За заслуги перед містом Миколаїв”;
– у 2015 році відзнакою Асоціації: орден “Честь і слава”.

Незважаючи на те, що Поступальський перебував на заслуженому відпочинку, справу свого життя не залишав ні на мить. Обіймаючи посаду завідувача сектору гуманітарного розмінування управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Миколаївській області свій досвід передавав молодому поколінню рятувальників.

Микола Іванович не тільки в роботі досяг вражаючих результатів, а й, разом із коханою дружиною виховав прекрасну доньку, приділяв значну увагу, оточував любов’ю і турботою свого онука.

Колектив Головного управління ДСНС України у Миколаївській області висловлює щирі співчуття родині Поступальського Миколи Івановича з приводу тяжкої втрати. Нехай світла пам’ять завжди житиме серед друзів, однодумців та колег!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН