Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Село-фантом” стало частиною Нової Каховки

“Багаторічну проблему Райського-2 вирішено”.

“Село-фантом”, як іноді називають “Райське-2”, включили до території міста Нова Каховка. Таке рішення 22 червня прийняли на засіданні виконавчого комітету міськради.

“Визначити, що територія “с. Райське-2” колишньої Райської сільради входить до території м. Нова Каховка”, — йдеться в документі.

— Нарешті багаторічна проблема цієї території перейде в площину вирішення, — прокоментував на засіданні виконкому міський голова Володимир Коваленко.

За його словами, міськраді доведеться перейменувати дві вулиці тепер уже колишнього “Райського-2”: Паркову і Південну. Це пов’язано з тим, що обидві вказані назви вже є в Новій Каховці. З урахуванням нової території віднині в місті налічується не 66, а вже 72 вулиці.

Нагадаємо, що юридично села з назвою Райське-2 ніколи не існувало. Воно відсутнє в Державному класифікаторі об’єктів адміністративно-територіального устрою України. Через це у місцевих жителів виникали серйозні проблеми з оформленням землі і нерухомості, оскільки в наявних у них документах вказана назва не існуючого населеного пункту.

Райське-2, за словами Володимира Коваленка, завжди було частиною Райського, яке входить до складу Новокаховської міської громади.

Рішення про затвердження плану забудови другої черги свого села Райський виконком прийняв за кілька тижнів до розпаду СРСР – 11 грудня 1991 року. Перші земельні ділянки під забудову там виділили в 1993 році. І вже тоді дозвільні документи містили плутанину з назвою. В одних рішеннях вона вказувалась як “Райське-2”, а в інших як “Райське-ІІ”. Тепер ця плутанина має відійти в історію.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН