Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ховаючись за спинами працівників з інвалідністю, запорізькі підприємці намагались отримати 48 мільйонів неправомірної вигоди

Запорізькі податківці викрили схему і запобігли заволодінню бюджетними коштами. Повідомляє “Український Південь”, посилаючись на пресслужбу податкової.

Одне із приватних підприємств у січні-березні 2021 року задекларувало до відшкодування з бюджету податок на додану вартість у сумі 38 мільйонів гривень та залишок від’ємного значення майже 10 мільйонів гривень. Натомість податковий аудит попередив втрати скарбниці.

Як з’ясувалося, ПП “І”, маючи статутний фонд у розмірі одна тисяча гривень, займалося переробкою, консервуванням риби та інших морепродуктів. При цьому основні засоби у підприємства відсутні, а чисельність працівників – близько 80 осіб.

Для користування податковими пільгами керівники оформлювали на роботу людей з інвалідністю. При цьому всі співробітники, серед яких були люди похилого віку, зареєстровані у різних регіонах України, зокрема, в Івано-Франківській, Київській, Донецькій, Миколаївській, Хмельницькій, Полтавській, Вінницькій, Запорізькій, Львівській, Дніпропетровській, Чернігівській, Одеській, Житомирській, Черкаській областях та в Автономній Республіці Крим.

В ході перевірки податківці виявили, що у підприємства відсутні умови для виробництва, транспортування, зберігання та реалізації рибної продукції. Операції з придбання сировини у постачальників фактично не відбувались, а оформлювались лише на папері з метою формування від’ємного значення з податку на додану вартість, що підлягає бюджетному відшкодуванню.

Фахівці податкової встановили документальне оформлення ПП “І” операцій удаваного виробничого процесу, тобто підприємство є псевдовиробником та створене лише для одержання протиправного відшкодування ПДВ з державного бюджету.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН