Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області через погодні умови може знизитися врожайність зернових

Цьогоріч через дощі і надмірну вологість у ґрунті аграрії Запорізької області прогнозують збитки врожаю зернових

У фермерському господарстві “СВ-Агро” що поблизу села Кам’янське, Василівського району кажуть про втрату врожайності зернових до 10%. Підприємство спеціалізуються на вирощуванні зернових культур соняшника, рапсу, кукурудзи, пише Районка.

За словами директора господарства Андрія Ставицького, після дощів і шквалів, пшениця місцями полягла, і зерно через надмірну вологість може втратити свої якісні властивості, і як наслідок – класність. У господарстві кажуть: вже 10 років не було такої кількості опадів у перші місяці літа. Через погодні умови, жнива цього року розпочнуть на тиждень пізніше ніж торік.

А в товаристві “Укр-Літ-Агро”, що поблизу села Балки Василівського району, на деяких полях від дощів та буревію “лягло” до 90% пшениці. Зернові культури тут вирощують на половині площ – на одній тисячі гектарів. І майже всі поля постраждали від стихії,- каже директор агрофірми Сергій Шарапов.

Під схиленим до землі колоссям земля на тривалий час залишається вологою, й створює сприятливі умови для розповсюдження грибкових захворювань рослини, – каже Сергій Шарапов. Крім того, під час збирання врожаю, похилене колосся буде важко обробити технікою. На полі в 120 гектарів, де пшениця майже повністю “лягла” на землю, директор прогнозує втрату врожаю до 40-50%.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН