Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На 14,9 млн гривень поповнили патники податків бюджет Таврійської громади

До місцевого бюджету Таврійської міської територіальної громади за січень – травень 2021 року надійшло 14,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом у фінансуванні місцевого бюджету територіальної громади та основним джерелом його наповнення. Питома вага в загальних податкових надходженнях складає майже 52 відсотки.

Сплачується цей податок із розрахунку 18 відсотків від нарахованого доходу та застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, заохочувальних виплат, виплат за договорами цивільно-правового характеру тощо.

Надходження саме цього податку є показовими для розвитку громади. Тому фахівці Новокаховської ДПІ звертають увагу роботодавців на дотримання вимог трудового законодавства, своєчасну виплату заробітної плати та проводять систематичну роботу, спрямовану на припинення виплати заробітної плати в «конвертах», неофіційних трудових відносин та виплати заробітної плати менше мінімально встановленого рівня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН