Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цьогоріч вознесенські лісівники збираються виростити близько 300 тис. штук сіянців та саджанців

Підтримуючи проект Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна», який було анонсовано на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія», працівники державного підприємства «Вознесенське лісове господарство» вже розпочали активно долучатись до його виконання.

Відповідно до завдань цього  екологічного проекту  необхідно  за 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів. Задля цього у найближчі три роки потрібно висадити в Україні один мільярд дерев.

Щоб втілити проект в життя, по ДП «Вознесенське лісове господарство» вже розроблено ряд лісогосподарських заходів: збільшено плани із заготівлі лісового насіння в двічі (до 3,0 тонн), готуються додаткові площі посівних відділень на лісових розсадниках, з метою вирощування стандартного посадкового матеріалу  також підбираються ділянки лісокультурного фонду підприємства, що можуть бути заліснені в найближчі роки.

Вже сьогодні на розсадниках ДП «Вознесенське лісове господарство» вирощуються сіянці лісових та декоративних порід на площі 1,0 га. для забезпечення осінньої 2021 року та весняної 2022 року лісокультурних кампаній, а також для реалізації населенню, установам і організаціям, що матимуть бажання долучитись до даного проекту. За попередніми підрахунками, в 2021 році маємо виростити близько 300 тис. штук сіянців та саджанців.

Враховуючи, що лісистість Миколаївської області найменша по Україні (4,0%), створення нових лісів – надзвичайно актуальне питання. Сподіваємось, що завдяки проекту «Зелена країна» зможемо збільшити кількість лісових насаджень на Миколаївщині, чим покращимо екологічну ситуацію, зменшимо прояви ерозії ґрунтів, суховіїв, створимо нові місця для рекреації та відпочинку громадян.

Вознесенська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН