Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські служби почали співпрацювати аби сприяти працевлаштуванню

Управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївський обласний центр зайнятості є соціальними партнерами, які проводять активну спільну роботу щодо інформування населення щодо переваг задекларованої праці  на  шляху формування  цивілізованих відносин та роз’яснення умов участі у державних цільових програмах, спрямованих на навчання населення з метою підвищення конкуренції на ринку праці, сприяння працевлаштуванню.  

Так, нещодавно відбулися зустрічі представників соціального партнерства з мешканцями Єланецької, Кривоозерської, Баштанської, Миколаївської територіальної громади.  

За словами інспектора праці  Управління Держпраці у Миколаївській області Дмитра Куруча, за результатами зустрічей громадяни формують план дій щодо реформування власного життя та реалізації  можливостей, що має людина, яка працює в рамках законодавства про працю.

З коментаря інспектора праці  Управління Держпраці у Миколаївській області Ірини Панкової, найчастіше  наприкінці кожного  заходу відбувається  бліцопитування посадовця, під час якого кожен  присутній отримує відповіді на свої запитання. Людей цікавить спектр соціальних гарантій, на які вони мають право, шляхи поновлення порушених прав тощо.    

На думку інспектора праці  Управління Держпраці у Миколаївській області Сергія Бучко, заходи віч-на-віч позитивно впливають на формування довіри людей до органів влади. Вони відчувають, що можуть впливати  на формування середовища, у якому відносини між роботодавцем  та працівником базуються на повазі прав один до одного. 

Додатково: заходи реалізуються в рамках Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН