Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати облради обговорили Стратегію розвитку Херсонщини на 2021- 2027 роки (відео)

Відбулося передсесійне засідання постійної депутатської комісії з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності Херсонської обласної ради.

На порядку денному було 11 питань. Але Стратегії розвитку Херсонської області на 2021-2027 роки було приділено найбільше уваги, бо її зміст визначає, яким шляхом крокуватиме Херсонщина чи залишатиметься молодь після завершення освітніх закладів в рідному краї.

На сесію виходить оновлений проєкт Програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017-2024 роки, де враховані потреби 49 територіальних громад області у професійних кадрах, розширений перелік спеціальностей, які є актуальними для громад, зроблені нові фінансові прорахунки.

Депутати на комісії підтримали і і проєкт щодо створення Творчої ради при Херсонській обласній раді та звернення громадської організації «Болгари Херсона» щодо сприяння створення програми розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності корінних народів і національних меншин, що мешкають на території Херсонської області. Усі питання які розглядалися на передсесійному засіданні комісії, з активною дискусією та обговореннями мають важливе значення для розвитку регіону.

Ірина Дробиш повернулася на посаду начальниці управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації і також долучилася до обговорення. Хочеться зазначити, що комісія, очолювана ректором ХДУ Олександром Співаковським від самого початку працює відкрито і прозоро, її засідання проходять в більшості в режимі – онлайн, завжди присутня громадськість і журналісти регіону. Сесія Херсонської обласної ради відбудеться 18 червня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН