Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Алла Малицька: медична галузь змінюється на користь пацієнта (відео)

У телестудії «Український південь» генеральний директор КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша” – Алла Малицька зазначила: «Триває другий етап реформи медичної галузі. Безумовно, є позитивні і негативні моменти. Для себе, я відзначаю більше позитивних змін.

Адже на сьогоднішній день пацієнт, який госпіталізується до інсультного центру не втрачає свої кошти, бо всі витрати на лікування в стаціонарі компенсує Національна служба здоров’я України.

Якщо раніше треба було доплачувати за діагностичне обстеження, комп’ютерну томографію, то сьогодні цей пакет, забезпечується, принаймні у нашому медичному закладі, безкоштовно
В 2020 році і на початку 2021 за кожен пролікований випадок, закладу відшкодовувалось більше 26 тисяч гривень. У 2021 ця політика трохи змінилася: за звичайний випадок лікування перераховується 14 тисяч, за лікування з тромболітиками – 50 тисяч, а якщо застосовувалися новітні методи лікування, то 100 тисяч.

Тобто міністерство охорони здоров’я і Національна служба здоров’я України мотивує медичні заклади використовувати новітні технології.»

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН