Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська державна морська академія відзначила 10-річчя

Галина Лугова, секретар Херсонської міської ради відвідала Херсонську державну морську академію та привітала з 10-річчям у статусі Академії.

Пані Галина привітала курсантів і викладачів Морської академії і зауважила: «10 років у статусі Морської академії дійсно визначна дата»,- вона звернулася до присутніх  підкресливши наступне: «Важливість вашої праці є безперечною, бо вона завжди і повсякчас необхідна і почесна в усіх куточках нашої земної кулі».

Також секретар міської ради наголосила, що саме завдяки клопіткій праці викладачів та адміністрації Морської академії, курсанти мають можливість навчатися  у сучасному закладі, який відомий у всьому світі.

За професійну майстерність, високу майстерність в організації навчального процесу в закладі, багаторічну підготовку висококваліфікованих фахівців для морського та річкового транспорту, та з нагоди 10-ї річниці навчального закладу у статусі Академії, від імені міського голови, депутатського корпусу та виконкому міськради, Галина Лугова привітала і вручила колективу Почесну грамоту Херсонського міського голови.

Херсонська державна морська академія, на шляху до сучасного стану, пройшла надзвичайно продуктивний шлях, починаючи з 1778 року було започатковано суднобудівну галузь на Чорному морі, потім відкрито училище торговельного мореплавства для підготовки морських кадрів.

Протягом багатьох років Морський навчальний заклад багато разів реорганізовувався, а у червні 2011 року Урядом  було прийняте розпорядження «Про створення Херсонської державної морської академії».

З тих пір минуло 10 років, які не пройшли для закладу і морської галузі дарма, наразі Херсонська державна морська академія є закладом вищої освіти ІV рівня акредитації, що займається підготовкою фахівців повного спектру плавальних, суднобудівних та морських робітничих професій.

Херсоноська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН