Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні обіцяють масове скорочення держслужбовців

В Україні держслужбовці можуть найближчим часом стати безробітними. У країні гряде масове звільнення чиновників. Кожному десятому доведеться покинути насиджене місце і шукати своїм здібностям інше застосування.

В Україні гряде масове скорочення держслужбовців – today.ua

Таку новину, не найщасливішу для українських чиновників, повідомив у своєму Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він написав, що скорочення чисельності держслужбовців буде відбуватися в рамках реформи держуправління. Причому скорочувати будуть не лише дрібних чиновників у регіонах, а й тих, які працюють у Києві, в центральних органах виконавчої влади. Загалом, під скорочення планують відправити близько 10% держслужбовців.

 

“Уряд робить важливі кроки для завершення реформи держуправління. У рамках цієї ініціативи гранична чисельність державних службовців ЦОВВ та їхніх територіальних підрозділів повинна зменшитися приблизно на 10%”, – анонсував головний український чиновник.

При цьому тим, хто затримається в “ситі” після десятипроцентного відсіву, обіцяють переглянути зарплати. В системі оплати праці чиновників планують звести до мінімуму роль суб’єктивного чинника – так, щоби рівень зарплати не залежав від того, хто подобається начальнику, а хто ні.

 

“Готується законопроект щодо реформування системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. Це унеможливить виплати надбавок посадовим особам за суб’єктивним принципом і підвищить престиж держслужби”, – поділився планами прем’єр-міністр.

 

Він також анонсував, що нову фінансову модель, в першу чергу, почнуть впроваджувати в Мінцифрі, НАДС, Мінфіні і Секретаріаті Кабміну.

 

Нагадаємо, просунуті українські чиновники навчилися вигідно вкладати свої кровно зароблені і на цьому нарощувати свій капітал. Так, багато хто вклався у біткоїни. Згідно з підрахунками, заощадження українських чиновників в біткоїнах у березні нинішнього року становили близько 75 мільярдів гривень. Однак із тих пір біткоїн неабияк “всох”, а отже, у українські держслужбовці сильно збідніли.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН