Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громади Запорізької області отримали субвенцію на розвиток ЦНАПів

За результатами засідання комісії з відбору об’єктів, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету, 5 територій Запорізької області отримають фінансову допомогу загальним обсягом 23,8 млн грн на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг.

Всього комісія відібрала 165 громад з усієї України, які отримають фінансування з державного бюджету на загальну суму 231 млн грн. Громади-переможці з Запорізької області отримають 10% цієї суми.

Так, за напрямком «будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП» державну фінансову допомогу отриають Веселівська, Костянтинівська та Василівська територіальні громади на суму 22,4 млн грн;

За напрямком «облаштування будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії» допомога буде надана Веселівській, Енергодарській та Токмацькій територіальним громадам на суму 1,4 млн грн.

Слід зазначити, що Василівська територіальна громада отримала найбільшу суму субвенції серед всіх ЦНАПів України – 20 млн грн.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (затверджені постановою Кабміну від 24.03.2021 № 249), подати клопотання на отримання коштів субвенції мали право всі без винятку громади незалежно від стадії будівництва ЦНАПу. Головним розпорядником субвенції є Мінцифри.

На участь у розподілі субвенції 25-ма громадами Запорізької області було подано 29 клопотань.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН