Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Малозабезпечені одесити зможуть отримати безвідсотковий кредит для відкриття бізнесу

21 квітня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнята Постанова № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей». Даний документ прийнятий з метою пожвавлення ділової активності та розширення можливостей малозабезпечених громадян реалізувати себе в малому бізнесі.

Рішенню Уряду передувала успішна реалізація пілотного проєкту «Рука допомоги». Вказаний проєкт впроваджувався Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку у 2017-2019 роках в Харківській, Львівській і Полтавській областях та окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей.

За результатами впровадження пілотного проєкту підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних, з них понад 90% успішно продовжують роботу і сьогодні.

Новим документом затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яким передбачається можливість отримання одноразової безпроцентної поворотної допомоги непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності.

Для отримання такої допомоги особи вказаної категорії, які виявили бажання вести підприємницьку діяльність, повинні подати до Центру зайнятості заяву та самостійно розроблений бізнес-план.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної зарплати (на початок 2022 року – 97500 грн). допомога буде надаватися службою зайнятості.

Вагома перевага цього механізму в тому, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто сума до повернення буде зменшуватися з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням Центру зайнятості, то повертати допомогу державі не потрібно.

Нова програма допоможе малозабезпеченим громадянам повернутися на ринок праці та до активного соціального життя, а держава замість виплат допомоги отримає додаткові платежі до бюджету від нових підприємців.

Одеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН