Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більше тисячі людей долучилися до виконання Гімну України у Миколаєві

5 червня на Соборній площі вперше за всю історію області відбулося неперевершене за своїм значенням патріотичне дійство мистецька акція «Гімн України».

Цього дня на головній площі міста у різнобарвному орнаментальному візерунку з вишиванок було представлено кожен куточок нашої області. У нескінченному багатоголоссі злилися більше 100 кращих професійних і аматорських, дитячих і дорослих творчих колективів, а також окремих виконавців міста й області. Загальнонаціональну творчу акцію з нагоди 30-річчя Незалежності й Дня Державного Прапора України цієї днини підтримали більше 1000 людей, заспівавши найголовніший музичний твір нашої держави. Кожен виконавець, гість свята чи випадковий споглядач відчув себе частинкою величного дійства.

Акція до річниці Незалежності триватиме аж до 24 серпня. Миколаївський флешмоб здійснився завдяки співпраці управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА, управління з питань культури та охорони культурної спадщини та управління освіти ММР, Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, міського методичного центру клубної роботи.

Знакова культурна подія, що відбулася цієї суботи у  Миколаєві, стане частиною загальнонаціонального телемарафону, в якому 24 серпня кожна область презентуватиме свій творчий дарунок українцям.

Складно переоцінити значення подібного заходу, в якому злилися в єдиному патріотичному русі наші земляки: люди різних поколінь, національностей і вірувань. Це по-справжньому назабутня сторінка плекання зерна любові до рідної землі, державної символіки і традицій на кращих засадах духовності та моралі.

управління з питань культури

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН