Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині не вистачає грошей на реабілітаційні послуги для дітей з інвалідністю

1 011 дітей з інвалідністю в Миколаївській області потребують послуг з реабілітації. Відповідну заявку на суму 19 млн 200 гривень подав департамент соціального захисту населення облдержадміністрації. Станом на 31 травня, області виділено 3 млн. 809 тисяч гривень. Ця сума дозволить забезпечити реабілітаційними послугами лише 193 дитини. Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповіла заступниця директорки департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Надія Матвієнко.

Станом на 1 травня, послуги з реабілітації отримали 80 дітей. Вартість реабілітації визначається індивідуально для кожної дитини, проте це не може бути більше 16-ти тисяч гривень для першого та другого ступеня реабілітації і 25 тисяч для третього.

За словами Надії Матвієнко, департамент також подав до Міністерства соціальної політики та Фонду соціального страхування інвалідів додаткову заявку на реабілітаційні послуги ще для 184-х дітей на суму 3,5 млн. гривень.

Загалом в Миколаївській області, станом на травень 2021 року, на обліку перебуває 4 757 дітей з інвалідністю до 18-ти років. Вони мають можливість отримувати комплексну реабілітацію в спеціалізованих закладах області. На Миколаївщині діють сім центрів соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю та чотири відділення при територіальних центрах соціального обслуговування.

З початку 2021 року в цих закладах допомогу отримали 284 дитини. Також на 2021 рік Миколаївській області виділено 13 млн 606 тисяч гривень у рамках державної програми забезпечення засобами технічної реабілітації.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН