Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зросла кількість випадків телефонних шахрайств

Поліція Херсонщини закликає всіх громадян бути більш обачними, коли маєте справу з незнайомцями. Розмовляючи по телефону з «представником банку», не поспішайте повідомляти ваші особисті дані, що б вам не казали і не пропонували. А розміщуючи оголошення про продаж товару в Інтернеті, не переходьте за посиланнями, які вам у месенджері пропонують «покупці».

 Так, в Херсонське районне управління поліції звернувся 48-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Він повідомив, що хтось намагався зняти з картки чоловіка гроші і банк був вимушений заблокувати картку. Далі незнайомець запропонував розблокувати картку і попросив заявника назвати свої особисті данні, номер картки та PIN-код. Чоловік назвав усі необхідні реквізити, після чого з його рахунку зникли майже 35 тисяч гривень.
Цього ж дня в поліцію звернулась 35-річна мешканка Генічеського району. Жінка розповіла, що на одному із сайтів розмістила оголошення про продаж товару. Далі з нею зв’язався потенційний покупець, який у приватних повідомленнях попросив оформити доставку через сайт. Незнайомець відправив жінці посилання начебто на доставку, а коли вона внесла необхідні дані, то з її банківської картки зникли 50 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування вашої банківської картки, про збільшення ліміту або про перерахування зарплатні, при цьому намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахрайство. Співробітники банку ніколи не телефонують клієнтам і не розпитують особисті дані. Якщо ви продаєте товар через сайт, не переходьте з покупцям у приватні повідомлення в месенджери. Зазвичай, шахраї надсилають вам посилання на підроблений сайт, який візуально виглядає так само, як оригінал. За допомогою даних від довірливих користувачів шахрай отримує доступ до їхніх рахунків.

Відділ комунікацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН