Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську розглядають можливість проведення «Koktebel Jazz Festival»

2 червня у кабінеті Генічеського міського голови Олександра Тулупова побували творчі гості: засновниця і президент фестивалю «Koktebel Jazz Festival» Лілія Млинарич, куратор сцени «Jazz & Blues», піаніст-віртуоз Майк Кауфман-Портніков та член команди, котра опікується дитячими колективами, Єлизавета Боровцова. Разом з митцями до кабінету завітав керівник курортного комплексу «Чайка-1» Олег Рогоза. Саме у цьому комплексі з 27 серпня по 5 вересня і планується провести «Koktebel Jazz Festival».

Разом з міським головою гостей приймала начальник відділу туризму та підприємницької діяльності міської ради Тетяна Большакова.

Лілія Млинарич розповіла, що у цьому році фестиваль відзначатиме 18-річчя. Виник він 2003 року у невеликому селищі Коктебель на південному сході Криму. З часом саме завдяки цьому фестивалю у селищі почав розвиватись бізнес. Однак у 2014 році, у зв’язку з окупацією півострова, «Koktebel Jazz Festival» змушений був змінити місце проведення. З тих пір фестиваль проходив у різних місцях – Затоці, Чорноморську, на Трухановому острові у Києві. Однак організатори головним своїм завданням ставлять знайти невеликі міста, які мають великий потенціал, називаючи «Koktebel Jazz Festival» двигуном для розвитку території.

«Ми можемо продовжити вам курортний сезон, – сказала Лілія Млинарич. – Адже це і є подієвий туризм, коли кілька тисяч людей приїздять саме на подію». І нагадала, що у різні роки на сцені фестивалю виступали Ніно Катамадзе, Горан Брегович, «Hardkiss», Джамала та інші відомі виконавці, які приваблюють публіку.

Олександр Тулупов відповів, що громада зацікавлена у проведенні заходу такого рівня і місцева влада буде максимально цьому сприяти. Зокрема, надалі вивчатиметься можливість відкриття на Арабатській Стрілці злітно-посадкової смуги для малої авіації, якою на фестиваль прибуватимуть поважні гості.

Генічеська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН