Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місто у Запорізькій області атакують равлики

Зазвичай найбільше равликів перед дощем і в сутінкову пору. Збираються цілими колоніями – десятками-сотнями…

Днями опісля дощу, йдучи дорогами міста мимоволі наступаєш на купи слимаків, які ховаються в траві або ж колоніями заполоняють дороги. Як прогнозують синоптики, дощову погоду прогнозують на цілий тиждень, тож сусідство з рудими слимаками матиме своєрідне продовження.

В соцмережах спеціалісти діляться методами боротьби з равликами. Пропонуємо вам ознайомитися з деякими з них.

Досить ефективним медот боротьби з равликами є ручний збір. Збирати равликів вручну краще всього після дощу, коли вони проявляють найбільшу активність і виповзають з укриттів. Багато дачників, зустрівши равликів, просто перекидають їх через паркан, але навряд чи це допоможе скоротити чисельність. Равликів краще знищити, присипавши їх кухонною сіллю. Невеликі щіпки солі, що потрапила на підошву молюска, досить для загибелі.

Для зменшення кількості молюсків на ділянці слід викошувати траву, не забувати переглядати затишні містечка, де вони можуть ховатися в посушливу погоду.

Наприклад, якщо в міксбордері є великі рослини, такі як козацький ялівець, куляста туя та інші, під кроною гілок яких утворюється особливий вологий мікроклімат, то равлики охоче використовують їх для укриття. Під великими листками кабачків на городі вони також знайдуть непогане притулок. Тому потрібно періодично заглядати в такі затишні місця і збирати скупчення шкідників.

Для запобігання навали равликів на квітники та городні культури можна створювати штучні перепони. Так, відомо, що равлики не люблять переповзати через дрібний гравій, подрібнений черепашник і інші пористі матеріали.

Ще один непоганий спосіб – це застосовувати різні приманки, такі як, наприклад, ємності з пивом чи солодким соком. Ємності з приманкою прикопують на рівні землі.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН