Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У театрі Куліша відбувся творчий вечір з нагоди 150-річчя Василя Стефаника

Цьогоріч ми святкуємо 150-річчя від дня народження Василя Стефаника – українського письменника, який почав працювати на межі ХІХ та ХХ століть та здобув всесвітню славу майстра експресіоністичної новели. На початку місяця театр долучився до мистецького проєкту Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти і Міністерства культури та інформаційної політики України. А саме, став учасником всеукраїнського театрального перформансу «Найліпше з мойого серця» на основі новел та листів Василя Стефаника.

29-го травня храм Мельпомени спільно з письменницько-музичним заходом «Поетична шафа» влаштував ще один творчий захід, приурочений до 150-річчя відомого автора – у «Театральному дворику» пройшла зустріч «Рими південного міста». Херсонські поети згадували Василя Стефаника та ділились своїми рядками. Музиканти ж виконували авторські пісні та кавери на композиції відомих виконавців на скрипці, фортепіано, у супроводі акустичної та електрогітари.

Завітати на захід могли всі бажаючі, адже вхід був вільним. Поезія, жива музика, місяць, зірки та свіже повітря зробили свою справу – вечір вийшов напрочуд атмосферним. І навіть дощові хмари митцям вдалося розігнати…

Херсонська обласна рада

Фото: Віктор Братан

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН