Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ШГП пройшла інтелектуально-командна гра для лідерів (відео)

У навчально-виховному комплексі «Школа гуманітарної праці» пройшов захід, спрямований на удосконалення учнівського самоврядування, а відтак і на формування в учнів активної життєвої позиції в закладі, а згодом і в суспільстві. Адже лідерські якості закладаються з дитинства.

Директор школи Артем Кияновський зазначив: «У дітей є можливість познайомитися з тим, що таке милосердя, управління, історія, політика та брати участь у великих справах». У зборі активістів шкільного самоврядування взяли участь лідери з різних класів, організувавшись у команди.

Разом вони вчились перемагати, розповів учень школи і прем’єр-міністр водночас Михайло Карауш: «Нам запропоновано сім станцій, кожна з яких має завдання. Ми можемо продемонструвати свої знання та свою активність».

Лідерські якості треба формувати, адже лідер веде за собою колектив, а значить і повинен володіти відповідними вміннями. Саме про це діти спілкувалися на психологічній станції. Ще одна станція — командна, де через танок школярі повинні продемонструвати свою єдність і монолітність.

Хореограф Школи гуманітарної праці Олександр Бєлий розповів: «Танок — це вираження емоцій. У дітей все вийшло досить легко. Я обрав не складні рухи. Вони з усім впоралися. Діти гуртуються завдяки лідеру». Геометрична станція знаходилася на спортивному стадіоні, де команда повинна була поміркувати над виконанням завдання Активні школярі долали одну станцію за іншою. Учень Давид Продаєвич розповів про них: «У нас є декілька станцій: інтелектуальна, психологічна та інші. На кожній ми виконуємо різні завдання.

Найбільш активним учасникам видаються бали у вигляді браслетів». Одна зі станцій — музична. Вихователь школи Марія Афанасенко детальніше описала її: «Діти мають пройти чотири раунди. Перший — караоке, де за мелодією треба вгадати пісню та проспівати її; другий — за інверсією пісні треба вгадати оригінал; третій — згадати, з якого мультфільму мелодія; четвертий — згадати жанр мелодії».

Такі заходи не лише об’єднують школярів, вони створюють конкурентне середовище мислити і рухатися вперед. Артем Кияновський наголосив: « Школа має навчити дітей обходитися без дорослих. Для цього вони повинні навчитися користуватися своїми знаннями, орієнтуватися у складних ситуаціях життя, бути лідерами для суспільства. Лідерські якості не з’являються самі, їх треба в собі виховувати. Такі ділові ігри — світовий досвід тримання в дітях інтересу до спілкування в колективі і розвитку. Це особливо актуально, адже сьогодні завдяки гаджетам і життю онлайн, реальне спілкування з людьми відходить на другий план. Взаємодія, дружба, вміння зрозуміти, почути, допомогти також виховуються в таких іграх».

Завдяки активістам Школа гуманітарної праці постійно долучається до благодійних акцій у місті, допомагаючи ветеранам, хворим дітям, безпритульним тваринам. Традиційний збір активістів шкільного самоврядування у Школі гуманітарної праці завершився, подарувавши чудовий настрій всім учасникам. А ті, хто отримав найбільше браслетів, долучаться наступного року до нової тренінгової програми школи.

Азізова Марина

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН