Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розвиваються сімейні форми влаштування дітей-сиріт

За результатами 2020 року Херсонська область була визнана однією з найкращих у реалізації питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання. Детальніше цю тему обговорили під час селекторної наради.

Наразі сімейними формами виховання  в області охоплено 2550 дітей (94,2%) з 2706 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як розповіла начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Афанасьєва, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, призначається державна соціальна допомога.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму, на дітей з інвалідністю – 3,5 розміру прожиткового мінімуму. Грошове забезпечення призначається і виплачується щомісяця кожному з батьків-вихователів і одному з прийомних батьків. Розмір грошового забезпечення встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН